מוגלה מתחת לציפורן

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/12/2014 | 15:54 | מאת: גלית

שלום רב, בתי בת 3 וארבעה חודשים, לאחר שהתלוננה הבחנתי כי מתחת לאחת הציפורניים (האמצעית) ישנה מוגלה לבנה זה קרה לפני שבוע. ללא חום וללא נפיחות משמעותית. פניתי לכירורג, לפני 5 ימים אשקר המליץ על אמבטיות מלח ומריחה של סינטומצין. כעת אני רואה כי הנפיחות ירדה, הילדה טוענת כי האצבע לא כואבת, אך המוגלה לא נעלמת. אציין כי אנחנו שמנו לה מפסר פעמיפ גל איכטמול, בתקווה שזה ימשוך את המוגלה החוצה. מה היית ממליץ לעשות בשלב הזה? בברכה בתודה מראש. מה היית

שלום גלית נראה שהטיפל המשולב שעשיתם עוזר ולכן אני ממליץ להמשיך בטיפול של סינטומיצין ואמבטיות למשך שבוע נוסף. במידה והכאב יחזור יהיה צורך בבדיקה נוספת לשקילת ניקוז של המורסה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים