פורום

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

24/11/2014 | 03:10 | מאת: שיר

שלום. ביום שלישי קבעו לי פגישה בפורום רפואים בגלל האומפלוצלה שיש לעובר. בינתיים הציפ הגנטי חזר תקין לא ציינו לגבי בדיקת מי שפיר. אני מאד לחוצה ורוצה לדעת שאשאל את השאלות הנכונות על מנת שאוכל להמשיך את ההיריון וכן ללדת במצב שהתינוק לא יפגע. האם תוכל להנחות אותי מה כדאי לשאול, על מה לשים דגש, איך מסכמים לגבי כירורג ילדים שיהיה בניתוח וכו'

שלום שיר טוב לשמוע שהגיפ חזר תקין. מספר נקודות חשובות מבחינת הפרוגנוזה הן: גודל הפגם, פחות מ 2 ס"מ ניתן לרוב לסגור לאחר הלידה בניתוח אחד לעומת פגמים גדולים יותר שמחייבים סגירה הדרגתית ובמספר שלבים. מיקום הפגם ומה הוא מכיל, תכולה שלכבד יכולה מאד להקשות על סגירת הפגם וכמובן נוכחות מומים נוספים. במידה והמום קטן ואין מומים נוספים, הפרוגנוזה טובה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים