חבל טבור עבה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/11/2014 | 14:00 | מאת: שיר

יש לי אומפלוצל לעובר. הייתי השבוע בביקורת אולטראסאונד רגילה הרופא אמר שהממצא יחסית קטן ויש רק מעיים האם כשהממצא קטן יש פחות סכנה למומים נוספים? הטריד אותי שטכנאית הרנטגן כל הזמן ציינה בפניו שחבל הטבור עבה אבל הוא לא יחס לזה חשיבות ולא מדד מה זה יכול להיות? האם זה בגלל שהמעיים בחוץ?

שלום שיר כיוון שלא ראיתי את הבדיקה התשובה שלי קצת מוגבלת. ככלל הגורמים היותר חשובים הם הגודל, המיקום ואיזה איברים מכיל האומפלוצלה וכמובן מומים נוספים שיכולים להיות גם עם אומפלוצלה קטן. לעובי הטבור יש פחות משמעות. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים