אטרזיה של הוושט

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

03/11/2014 | 13:40 | מאת: אורהיני

היי, אני בת 20 ונולדתי כאשר הוושט שלי מחוברת לריאות במקום לקיבה (אטרזיה של הוושט). יש לי 2 צלקות, האחת בבטן והשנייה בגב מצד ימין. אין לי בעיות בעניין האוכל הקשורות בניתוח שעברתי אך נאמר לי פעם על ידי רופא שאסור לי להיות במקומות עם לחץ אוויר לדוגמה: צלילה באמצעות בלוני חמצן. בנוסף, שמתי לב כי במתקני לונה פארק ובמטוס כשיש כיסי אוויר אני מרגישה לחץ גבוה יותר מכולם שקשה לסבול אותו. האם זה נכון לגבי הצלילה והאם יש קשר למתקנים ולמטוס? כמו כן, אילו עוד דברים אני לא יכולה לעשות? תודה רבה ויום טוב.

שלום אורהיני מאד שמח לשמוע שאת חייה במלוא מובן המילה אחרי ניתוח לא קל שעברת. באשר להמלצות שקיבלת ככלל הן נכונות אך אני מציע שתיבדקי ע"י רופא ריאות שיוכל לעשות הערכה של תיפקודי הריאות שלך ולהמליץ בהתאם. באשר להמלצות נוספות, כדאי לדעת שרפלוקס של תוכן קיבה היא תופעה די שכיחה אחרי ניתוח כזה ולפעמים יש מקום לתת טיפול מניעתי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים