בדיקת CT אצל תינוק בן שבועים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/10/2014 | 10:49 | מאת: תמר

שלום דוקטור. בן שלי שהיה בן שבועים נפל מסלקל, לקחנו אותו בתל השומר ועשו לא בראש CT.היה הכל בסדר. עכשיב הוא בן 3 חודשים. מאז מודגת מאוד כי שמעתי שקרינה מאוד לא טוב במיוחד אצל תינוקות, וזה יכול להיות גורם לסרטן.כל יום אני חושבת על זה, לא יודעת מה כמות של קרינה עשו לו, אם זה שונה ממבוגרים? תודה רבה

שלום תמר בדיקת CT גורמת באמת לקרינה אבל היום כבר מודעים לזה ולכן מפחיתים את הכמות של הקרינה להרבה פחות ממה שהיה פעם. את יכולה לישון בשקט כי הסיכון לסרטן אחרי פעם אחרת הוא מאד קטן. וכמובן שכמו כל ילד אם הוא לא בסדר הולכים לרופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים