מום

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/10/2014 | 22:55 | מאת: ש

הייתי היום אצל יועצת גנטית בקריה רפואית רמב"ם לטעמי היא אינה רופאה ולצערי היא ציירה תמונה שחורה לגבי אומפלצלה לדבריה ב- 80% מהמקרים יש מומים נלווים וגם אם אבצע מי שפיר כולל ציפ גנטי לא בהכרח אשלול את המומים והתסמונות שמתלוות לבעיה זו היא ציינה שרק לאחר הלידה יהיה ניתן לדעת אם התינוק בריא או שיש עוד מומים או תסמונות . אני בחרדה נוראית ואשמח לדעת אם אכן המצב הוא כזה שכן אם לאחר ציפ גנטי ומי שפיר עדיין אצטרך לחיות בסימן שאלה גדול אז אולי כדאי לשקול הפלה .

שלום רב לצערי הנתונים שקיבלת הם אכן נכונים. חשוב לדעתי להתרכז בעובר שלך ובנתונים שלך. ככל שהמום קטן יותר ובבירור לא נמצאים מומוים נוספים, הסיכויים לתינוק בריא עולים. חשוב לדעתי שתקבלי ייעוץ משולב של רופא נשים וכירורג ילדים. במידה שאת מעוניינת אוכל לנסות לתאם לך. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים