בקע מפשעתי לילד בגיל 6

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/04/2014 | 09:31 | מאת: רועי

שלום רב, בני צריך לעבור ניתוח בקע מפשעתי-הרופא מנתח בשיטה של תפרים ולא עם מצלמה.לטענתו לא עושים לילדים ניתוח עם מצלמה וגם אם כן,זמן ההחלמה הוא זהה בשני המקרים. אשמח לדעת האם נכון הדבר?מה השיטה הכדאית והנוחה לילד? תודה רבה מראש

שלום רועי בילדים ההתאוששות לרוב מאד מהירה אחרי ניתוח בקע בשיטה הפתוחה, ורובם יכולים להשתחרר כשעתיים שלוש לאחר הניתוח. מכאן שלשיטה הזעיר פולשנית לדעתי עדיין אין יתרון ברוב המקרים. בברכה,

08/04/2014 | 11:27 | מאת: רועי

שאלתי יותר מתייחסת גם לתקופת החלמה בבית-הבנתי שהילד צריך להיות 5 ימים בבית ואז חודש להמנע מפעילות.השאלה האם בשיטת המצלמה עדיין יהיו את המגבלות הנ"ל ולמשך תקופה כזו. תודה על תגובתך המהירה

מנהל פורום כירורגיית ילדים