האם לדחות ניתוח בקע מפשעתי בשל נזלת?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/03/2014 | 10:29 | מאת: הורים

שלום, הילד בן שש אמור לעבור ניתוח השבוע, בהרדמה מלאה. כמו הרבה ילדים, יש לו נזלת רוב הסתיו, החורף והאביב, וגם כעת יש לו נזלת קלה: מושך באף מדי פעם, ויש לנגב פעם או פעמיים ביום. אין חום או מחלה כלשהי. האם באמת לדחות את הניתוח כפי שמוסבר בדפי הההנחיות וההכנה להורים לגבי נזלת? מה הסיכון לסיבוכים בהרדמה (אני מבין שזאת הסיבה)?

שלום רב אם מצבו הבריאותי של הילד הוא רגיל, לא כדאי לדחות את הניתוח אלא אם כן הרופא המרדים ימצא בעיה בבדיקה לפני הניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים