תסמינים לבקע כלוא

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/02/2014 | 13:34 | מאת: אסף

בני בן 9, אובחן עם בקע מפשעתי באשך ימין. עד כה לא סבל מכאבים ושום תופעות לוואי פרט לנפיחות. אנחנו מתכננים לעשות ניתוח רק בקיץ, ושאלתי היא כזו - אםב שלב מסוים הבקע הופך להיות בקע כלוא, האם בבת אחת (ברגע אחד? ביום אחד?) ממצב של חוסר כאבים וחוסר תסמינים זה הופך להיות מצב חירום, או שזה תהליך מתמשך שבו הילד יתלונן על כאבים, בחילות וכו? במילים אחרות - במידה ואנחנו ערניים לכל שינוי במצב, האם עדיין יכול להיות שנגיע למצב חירום? תודה מראש אסף

שלום אסף בקע מפשעתי כלוא בהחלט יכול להופיע בבת אחת וגם לאחר תקופה ארוכה ללא תלונות. לכן, למרות שהסיכון לכך קטן, לא מומלץ לדחות ניתוח כזה אם אין צורך. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים