שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/02/2014 | 22:21 | מאת: זהר

שלום דוקטור, יש לי שאלה לגבי מוות בעריסה. קראתי על זה די הרבה, השתדלתי לקרוא גם ספרות מקצועית. מצד אחד אומרים שאין סיבה ידועה לתופעה. מצד שני מבקשים לא לעשות כל מני דברים שהם גורמי סיכון. אבל אם לא ידועה הסיבה זה אומר שגומרי הסיכון הם רק בקורלציה לתופעה ולא נמצא קשר סיבתי, נכון? אז נמצאה קורלציה מאוד גבוהה בין שינה על הבטן לבין מוות בעריסה. אולי זה פשוט אומר שהיות ורוב התינוקות ישנים על הבטן - אז אלה שמתו נמצאו על הבטן? ואם מישהו יענה על זה - "תראי, כשהפסיקו לישון על הבטן ועלתה המודעות לעניין אז גם ירדו מקרי המוות" אני אענה - טוב ירדו מקרי המוות אבל לא האחוז שמתוך אלה שכן מתו היו על הבטן זאת אומרת שאולי משהו אחר גרם לירידה במספרים ולאו דוקא השכיבה על הבטן. ואם כלכך בטוחים שיש קשר בין שכיבה על הבטן ומוות בעריסה - אולי כן יש הסבר סיבתי כאן? אני יודעת שאני מעלה בעיקר נקודות שקשורות ללוגיקה, אבל באמת אני חייבת להבין את ההיסטריה סביב שינה על הבטן. כשדיברו על זה בערוץ 2, בחשדות, זה היה כאילו השכיבה עצמה היא הסיבה למוות וזה לא נכון כי אם היינו יודעים את הסיבה למוות בעריסה אז זה לא היה מוגדר כתופעה שלא ברור מה גורם לה....

שלום זהר יתכן שאת היום יותר מעודכנת ממני בנושא. הגורם אינו ידוע אך ניתן לבודד גורמים סיבתיים ולהגיע למספרים שיצביעו על אחוז הנפגעים מכלל השוכבים על הגב או על הבטן. בהחלט לא מדובר במדע מדוייק, והיסטריה בכל מקרה מיותרת. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים