שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/02/2014 | 14:44 | מאת: זהר

שלום רב, התינוקת שלי בת חודשיים וחצי. נולדה עם צפלוהמטומה משמאל בראש שלאט לאט יורדת. אולי יש קשר ואולי לא -- ה"דיפולט" של רוני, הוא להסתכל ימינה (אוזן ימין על המזרון). בשינה היא מחליפה צדדים אבל בזמן עירות כמעט ולא. לפעמים אני 'מכריחה' אותה להסתכל שמאלה על ידי זה ששמה איזה כרית שלא תאפשר לה לעבור ימינה ואז היא מביטה שמאלה אבל קצת מקטרת וזה אפילו גרם לעיין ימין לדמוע. אולי זה בגלל שאז הבליטה בראש מונחת על המזרון וזה לא נוח? הבנתי שלכל התינוקות יש העדפה של צד מסויים ולזה לא טוב להתפתחות? אישון שמאל של רוני בעין שמאל יותר גדול משל ימין - לא כל הזמן. אולי זה גם קשןר?

שלום זהר העדפת צד ע"י תינוקות היא בהחלט תופעה מוכרת והדרך שלך להתמודד איתה, כמעט תמיד עוזרת ללא צורך בהתערבות נוספת. באשר לאי השווויון באישונים כדאי להבדק אצל רופא הילדים ולפי צורך להפנות גם לרופא עיניים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים