הסבר לתוצאות אולטראסאונד ודופלר - דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/12/2013 | 10:31 | מאת: איילת

שלום לכם, ביתי בת 6 חודשים. בגיל חודש וחצי ראינו לפתע גידול קטן על הקליטוריס. התחלנו מיד בבירור וכולם אמרנו כי מדובר בהמנגיומה. לפני כחודש נשלחנו לבצע אולטראסאונד עם דופלר ובתוצאה נרשם: הקליטוריס יצמו מעובה 1.5*0.5 ס"מ קיימת היפרמיה שלו בדופלר עם זרימות עורקיות וורידיות- מלפורמציה וסקולרית? ממליצה המשך בירור עומק התמשכות במלפורמציה ב- mri. אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי את משמעות התוצאה . האם באמת מדובר בהמנגיומה או במשהו אחר. תודה רבה, איילת

שלום איילת תשובת האולטרסאונד בהחלט תומכת באבחנה של המנגיומנה שפרושה גידול של כלי דם. ההמלצה ל MRI נועדה לצורך קביעת גבולות הממצא מה שיכול להשפיע על ההחלטה הטיפולית. ההמלצה יכולה להיות השגחה בלבד, הזרקות או הוצאה של הנגע. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים