אשכים שלא ירדו

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

05/12/2013 | 07:39 | מאת: רוית

שלום ד"ר, בני בן שנתיים וחצי, מאז שנולד אמרו לנו שהאשכים שלו לא ירדו. לאחרונה רופא המשפחה שוב בדק אותנו ושלח אותנו להתייעצות עם כירורג, האבחנה שלו: retractile testis bil מה זה אומר בעצם? האם מצב שמצריך ניתוח בוודאות? והאם הוא לא גדול מדי לניתוח? אני מבינה שאת הניתוחים האלה במידת הצורך מבצעים בגיל שנה ?

שלום רוית האבחנה היא של אשכים ניידים, אשכים שמגיעים לשקים ללא מתח. במצב כזה ההמלצה היא לעקוב אלא אם כן האשכים מפסיקים לגדול. כאשר אשך כזה מפסיק לגדול, מומלץ לקבע אותו. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים