סרעפת ימנית מורמת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/11/2013 | 14:39 | מאת: שושנה

נכדי בן שנה ושלושה חודשים, סובל מהתקררויות, 'צפצופים', ופעם קשיי נשימה שטופלו באינהלציה של ונטולין. נשלח לצילום חזה - התשובה - סרעפת ימנית מורמת. מה זה אומר? טיפול? תודה מראש

שלום שושנה מדובר כנראה בתופעה הנקראת אבנטרציה שמשמעותה חולשה של השרעפת. מצבים אלה יכולים להופיעה בדרגות חומרה שונות. הטיפול לכן יכול להיות שמרני בלבד או ניתוח בו מכווצים את עודפי השרעפת על מנת לאפשר לריאה לפעול יותר טוב. כמובן שנחוצות בדיקות של צוות לפני החלטה על הטיפול. בברכה,

16/04/2015 | 13:26 | מאת: ספיר

רציתי לשאול אם סרעפת מורמת מפריעה לחיים

מנהל פורום כירורגיית ילדים