סקווסטרציה בריאה השמאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/11/2013 | 09:03 | מאת: דלית

שלום דר' נכדי נולד עם מום שהתגלה עוד בהריון בסקירת מערכות סקווסטרציה באונה השמאלית. מאז הוא במעקב במחלקת ריאות בבית החולים שניידר. כיום הוא בן שנה ומועמד לניתוח כפי שהבנתי לניתוק עורק הדם המוביל לחלק הריאה השמאלית התחתונה והוצאת הרקמה הלא תקינה שגודלה 33/35 מ"מ בשיטת הטטרוסקופיה. הילד בסך הכל ילד בריא, התפתח יפה לגילו, ואנו עדין מוטרדים מהמחשבה להכניס ילד לניתוח כאשר הבעיה שיש לו לא נראית לעין. אודה לך מאד אם תוכל לחוות את דעתך על ממצא כזה, והאם יש אפשרות להוציא חלק בגודל כזה בשיטת הטטרוסקופיה או שיצטרכו להוציאו בניתוח רגיל ? אודה לך מאד על תשובתך

שלום דלית ההחלטה להכניס ילד, שנראה בריא, לניתוח היא אכן לא פשוטה. אני מניח שאתם מבינים שהמניע כאן הוא בשל הסיכונים שיכולים להופיע בהמשך. את הניתוח ניתן לרוב לבצע בשיטה הטורקוסקופית, ובשניידר יש לא מעט ניסיון בתחום כך שאתם בידיים טובות. שיהיה בהצלחה, בברכה,

22/04/2017 | 12:13 | מאת: ג

שלום, מבינה לליבך, אני נמצאת בסיטואציה דומה, האם נכדך עבר ניתוח? מה שלומו? אשמח לדבר איתך, כי אני מאד חוששת

שלום דלית ההמלצה להוציא ממצאים כאלה בגלל שינויים, שיכולים להיות מסכני חיים, שהם יכולים לעבור בעתיד. השיטה הטורקוסקופית היא המומלצת כיוון שהיא מאפשרת להוציא את הממצא בדרך שגורמת פחות נזק. בברכה,

22/04/2017 | 22:25 | מאת: ג

שלום, כתבת שהשיטה הטורקוסקופית היא המומלצת כי היא גורמת פחות נזק... מה זה אומר שאחרי הניתוח כזה בכל זאת יהיה נזק לתינוק?

מנהל פורום כירורגיית ילדים