תינוק בו שנה וחודשיים שאולי בלע לוחית משחק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

28/09/2013 | 20:20 | מאת: נועה

שלום רב, בני בו השנה וחודשיים שיחק תוך כדי אוכל ויכול להיות שבלע לוחית מפלסטיק המשמשת למשחק, צורת הלוחית : בצורת ריבוע כ 2 ס"מ על 2 ס"מ ועובי של כ 3 מ"מ, מאז הוא אכל דייסה יוגורט שתה מים אכל חטיף תינוקות טיבעונים ושיחק. האם יש חשש כי למרות שאינו מגלה סימנים מיוחדים הלוחית תקועה לו, ובהנחה שאולי הוא כן בלע את הלוחית האם היא יכולה לצאת בקקי בלי בעיה? בברכה ותודה, נועה

שלום נועה לוחית בגודל שאת מתארת יכולה לצאת מעצמה אך עלולה גם להתקע לאורך המעי. ממליץ שרופא הילדים יבדוק אותו ובכל מקרה אם הוא לא רגוע או מקיא, עליו להבדק בחדר מיון. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים