כתם תות שדה עם סימן כחול

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/08/2013 | 22:28 | מאת: עמוס

שלום ד"ר ירדני, בתי נולדה עם "תות שדה" מעט מתחת לבית השחי של יד ימין. בביקורים הראשונים בטיפת חלב הסבירו לנו שהכתם יגדל עם הזמן ולאחר מכן יתכווץ וייעלם. בשבוע האחרון שמנו לב כי מסביב לתות ישנו כתם כחול (כמו כתם מונגולי שגם קיים באזור הישבן). האם זה טבעי או שיש לפנות לטיפול? תודה,

שלום עמוס כתמים כאלה לרוב נובעים מהצטברות של כלי דם ובחלקם נוטים לקטון ואף להעלם. כיוון שחלקם אינם קטנים יש כמובן צורך להיות במעקב ובמקרים שהם מפריעים תפקודית יש מקום לשקול התערבות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים