בקע דו צדדי, האם אפשר לבצע בלפרסקופיה?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/07/2013 | 20:04 | מאת: אלן מ

שלום דר ירדני, שאלתי, נכדי הבן 6 יחצי (יש לו אח תאום, לא זהה)אובחן לאחרונה עם בקע בצד אחד בטוח ובצד שני עדיין אם סימן שאלה, מחר יש לו אולטרסונד. יש לציין שאינו סובל מכאבים וזה כפר ככמה חודשים ש בתי שמה לב, לפעמים זה בולט יותר לעין עד שהיא לקחה אותו לכירוג ילדים השבוע. יש לי בעצם שתי שאלות...אנו אמורים לטוס לארהב בעוד כשבועיים, האם זה כרוך בסכנה או שאפשר לדחות לנתיח? שאלה שניה היא אם ניתן לעשות את הניתוח דרך לפרוסקופיה? (שאני מבינה יותר קל מבחינת החלמה) אשמח מאוד שתחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי. תודה מראש, אלן מ.

שלום אלן במבוגרים יש יתרון בולט ללאפרוסקופיה, בילדים ההחלמה מהניתוח מהירה מאד מהירה ומרביתם יכולים להשתחרר הביתה כעבור שעתיים ולכן אין יתרון לניתוח הלאפרוסקופי. באשר לנסיעה, כיוון שהיעד הוא ארה"ב והוא אינו סובל אז אין לדעתי כל מניעה לנסוע ולהנות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים