בקע מפשעתי לילד בן 4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/05/2013 | 21:47 | מאת: לילושית

שלום רב, לפני כשבוע, בעקבות נפיחות בצד ימין של המפשעה פנינו לכירורג וזה קבע כי מדובר בבקע ושיש צורך בניתוח. יש לי כמה שאלות: 1. האם נדרשת בדיקה נוספת כלשהי טרם ביצוע הניתוח או שהאבחנה מתבססת על הבדיקה הפיזית? 2. מאז שנולד, לילד בטן נפוחה וככל הנראה מדובר בארופגיה ורגישות לחלב. האם יכול להיות קשר כלשהו, שלא עלינו עליו, בין הבטן הנפוחה לבין הנפיחות במפשעה? 3. כיצד בוחרים מנתח? בית חולים? מרדים? 4. האם יש דרך כלשהי להמנע מהניתוח? תודה רבה

שלום לילושית ברוב המקרים בדיקה פיזקלית מספיקה לאבחון בקע מפשעתי. הטיפול בבקע הוא ניתוחי. מנתח, מרדים ובי"ח ניתן לבחור לפי המלצות שאיני נוהג לתת באתר. הבקע הוא מולד ולמיטב ידעתי, אינו קשר לארופגיה. שיהיה בהצלחה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים