pigeon chest

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/12/2001 | 19:44 | מאת: דני פרידמן

אני בן 13 ואני לוקה ב"חזה יונה". לפי ידעתי זהו פגם מלידה וניתן לעבור אותו רק ע"י ניתוח, אני לא מעדיף לעשות זאת והייתי רוצה לקבל מידע על פעילויות אשר יוכלו לעזור לי. תודה מראש.

שלום דני, חזה יונה (קרינטום), זה עיוות במבנה בית החזה שיכול להופיע בדרגות חומרה שונות מאד. ככלל העיוות נוטה להחמיר בתקופת ההתבגרות עם צמיחת השלד. ישנן דיעות שונות לגבי הצורך בהתערבות ניתוחית לצורך תיקון העיוות. החל בכאלו המאמינים שהעיוות גורם להפרעה תפקודית של הלב והריאות וממליצים אכן לתקנו בכל דרגת חומרה, ולעומתם כאלו שבשבילם ההוריה לניתוח היא אך ורק קוסמטית. לדעתי רק העיוותים הקשים ביותר גורמים להפרעה תפקודית בעוד שבמרבית המקרים הסיבה לניתוח היא אכן קוסמטית. אינני מכיר דרכים אחרות מלבד ניתוח שבהן ניתן לטפל במום. הייתי ממליץ לך להבדק על ידי כירורג ילדים או כירורג חזה, המבצע ניתוחים מהסוג הנ"ל, לקבל מהם את האינפורמציה לגבי קיום או העדר הפרעה תפקודית במקרה שלך ולאור הממצאים לשקול ולקבל החלטה באם לבצע את הניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים