המטומה בראש התינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

28/01/2013 | 15:57 | מאת: מיה

שלום רב, בני בן שלושה חודשים. נולד בלידה רגילה (ללא ואקום) ומיד לאחריה זוהתה המטומה בצד השמאלי האחורי של התינוק. נאמר לי בבית החולים, וכמו כן על ידי רופאת הילדים בקהילה, כי ההמטומה תיספג. נראה שהיא אכן נספגה מעט אך עדיין היא בולטת לעין ומורגשת היטב אם מעבירים יד על ראשו. כמו כן, היא איננה רכה אלא דומה במגע לשאר הראש. אשמח לדעת: 1) האם יש בכך בעיה רפואית כלשהי או שמא רק עניין אסתטי? 2) לאיזה רופא מומחה עליי לפנות על מנת לקבל אבחון יותר מדויק? 3) האם יש לכך השלכות על התנהגותו? יש לי הרגשה כי הוא בוכה יותר משאר התינוקות וכי הוא זקוק ליותר עזרה בהרגעה (בעיקר תנועה). תודה רבה, מיה

31/01/2013 | 15:00 | מאת: אלונה

שלום. בני נולד עם המטומה בחלק העליון של הראש. מאז אנחנו מטופלים אצל נוירוכירורג.

שלום מיה בד"כ המטומות כאלה אכן נספגות ולא משאירות סימן. התאור שלך בהחלט מחייב בדיקה של רופא ילדים כדי לשלול בעיה כמו דלקת שיכולה לגרום לאי שקט ולאחר הבדיקה שלו יופנה לבדיקת מומחה ספציפי במידת הצורך. בברכה

31/01/2013 | 18:07 | מאת: מיה

תודה רבה על תגובותיכם. אני מקווה שזה לא מאוחר מדי לטפל בזה כשהתינוק כבר בן 3 חודשים. לכן, אשמח לדעת איזה סוג מומחה הוא הרלוונטי לבדיקה כזו, במידה ולא אקבל הפנייה מרופאת הילדים. תודה רבה, מיה

מנהל פורום כירורגיית ילדים