שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/08/2012 | 19:17 | מאת: רחלי

שלום! ביתי, בת שנתיים ותשעה חודשים, נמצאת במעקב של הכליות ודרכי השתן (בעקבות ניתוח להסרת skin tag מהגב שעשתה לפני שנתיים). באולטראסאונד שעשתה לפני שנה וחודשיים נמצא שהכליה הימנית שלה בגודל 6.5 ס"מ והשמאלית בגודל 6.2 ס"מ. לעומת זאת, באולטראסאונד שעשתה לפני שבועיים נמצא שהכליה הימנית שלה בגודל 6.4 ס"מ והשמאלית בגודל 5.6 ס"מ. כלומר, ההפרש בין הכליות לפני שנה היה 3 מ"מ וכעת ההפרש נהיה 8 מ"מ. פרט לכך, יתר התוצאות היו תקינות: פרנכימה שמורה בשתי הכליות (בשנה שעברה נרשם שהפרנכימה בעובי תקין בשתי הכליות) והמערכות המאספות אינן מורחבות. כמו כן, בשנה שעברה נרשם ששתי הכליות בגודל ובמבנה תקינים ואילו השנה משפט זה לא הופיע. בסיכום הנוכחי רשום: מעקב אחרי כליות כאשר הפרשי גדלים חריגים. מה זה אומר? האם יש כאן בעיה רצינית? ואם כן, כיצד מטפלים בכך? תודה מראש.

שלום רחלי למיטב הבנתי, אם תיפקודי הכליות תקינים ולא נמצא כל פגם ברקמת הכליות, המשמעות של הפער בגדלים היא קטנה מאד ומחייבת רק מעקב. צריך לזכור שגם לבדיקת האולטרסאונד יש סטיות תקן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים