כבד מוגדל - פעוטה בת 4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/08/2012 | 19:11 | מאת: יעל

בבדיקת אולטרסאונד שנערכה לבתי בת ה - 4 נמצא כי הכבד מוגדל ובלוטות הלימפה באזור המפשעה מוגדלות מעט. הטחול נמצא תקין. מה משמעות האבחנות הללו ומהן בדיקות ההמשך המומלצות במצב כזה. יש לציין כי בתי סובלת מתסמונת החום המחזורי (פפה) אבל הבדיקה בוצעה מס' שבועות לאחר ההתקף האחרון כאשר היא בריאה.

16/08/2012 | 21:32 | מאת: ד

שלום יעל כבד מוגדל מחייב בדיקה של רופא הילדים ובדיקת דם לתיפקודי כבד. במידה והבדיקות תקינות יש צורך במעקב בלבד. במידה ויש הפרעה תיפקודית של הכבד יהיה צורך בבדיקות נוספות בהתאם לממצאים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים