סכנות בניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/12/2001 | 09:17 | מאת: נעמי

שלום, אתמול קראתי בעיתון על ילד שנותח ונפטר. רציתי לדעת האם יתכן שיש קשר להרדמה או שמא הילד היה עם איזושהי בעיה לא ידועה (מולדת) שבעטיה קרה מה שקרה. ואם כן אז איך אני אדע לאצל בתי הכל תקין (למשל, מבחינת הלב) לפני שהיא תעבור ניתוח על מנת להסיר ספק לגבי סיבוכים. תודה, נעמי

שלום נעמי לצערי המקרה עליו את כותבת אינו מוכר לי אולם סיבוכים הקשורים לניתוח אכן יכולים לקרות. סיבוכים כאלה היום הם נדירים ביותר וחובה עלינו לעשות כל שניתן על מנת להקטין את הסיכון ככל שניתן. כל ילד שעומד לעבור ניתוח, חייב להבדק ע"י הרופא המנתח והרופא המרדים, בעת הבדיקה נלקחים גם פרטים על מחלות עבר, רגישויות, מחלות משפחתיות ועוד ובהתאם לממצאי הבדיקה ולסוג הניתוח הצפוי, מבוצעות במידת הצורך גםבדיקות עזר נוספות. והיה ובתך תזדקק לניתוח, יהיה עליה לעבור את כל הבדיקות שציינתי על מנת שהסיכון הניתוחי יהיה קטן ככל שניתן. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים