בליטה בצוואר- למה להתערב כירורגית?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/12/2001 | 20:44 | מאת: רונית

ד"ר שלום תחילה תעשה חיים בחופשה , וזו הזדמנות טובה באמת להודות על קשר רציף שלך איתנו ותשובות מהירות. (כלכך עוזר ברגעי לחץ). לשאלתי- אני מזכירה לך לגבי הג'ולה שמצאתי מתחת לקו השיער בעורף של בני בן ה - 9 חודשים. אמרת שכדאי להתערב כירורגית ולהוציא כי זה מזדהם. איך אדע שזה הזדהם? הרי זה פנימי?וחוץ מזה למה להוציא כהכל טוב כלמר אין כאב במקום , למה להכניס ראש בריא ל.... אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי להזכירך הילד פיצפון כך שכואב הלב להתערב כירורגית אם אין צורך ממשי תודות רבות וחג אורים ש...מ...ח.. ((((:

15/12/2001 | 17:18 | מאת: adi

רונית, שלב ראשון, עדיף באמת שתפנו לכירורג ילדים. זה שאתם פונים איתו לכירורג, זה עדיין לא אומר שמנתחים אותו. עדי

רונית יקרה, ראשית תודה על האיחולים. את בהחלט צודקת ואני האחרון שאמליץ להכניס ראש בריא למיטה חולה, או במילים פשוטות, לעשות ניתוח אם אינו נחוץ. למרות זאת המיקום של הגולה כפי שתארת יכול להתאים לציסטה שהמהלך הטבעי שלה יכול להסתבך גם בזיהום, ואז הוצאתה הופכת להיות מסובכת יותר. מסיבה זו אני חושב שרצוי לך להבדק על ידי כירורג ילדים שיוכל לראות באם אכן יש מקום לדאגה זו, או מדובר בממצא שלחלוטין אינו מחייב התערבות כזאת. קרוב לוודאי שבזה אכן מדובר. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים