שאלה נוספת לגבי הבליטה ותודות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/12/2001 | 18:21 | מאת: רונית

תודה ד"ר על תשובתך בהחלט מרגיעה. בכל מקרה רשמתי לך כי הג'ולה שמצאתי אצל בני בן ה 9 חודשים בעורף , נמצאת מתחת לצוואר והיא נמצאת בעורף מתחת לקו ה"שיער" ולא מתת לקו ה"צוואר". האם הדיאגנוזה היא זהה? כלומר גוש שומני נייד וכו.... ? או בלוטת לימפה? ממש תודה אמא...קצת יותר רגועה

13/12/2001 | 22:53 | מאת: פזית

ד"ר ירדני שלום , רציתי לשאול לגבי בתי בת החודשיים: יש לה נקודה אדומה קטנטנה באזור הבטן(מעל לטבור) אחות טיפת חלב ראתה את זה ואמרה שזה "כתם תות שדה" שזה עלול לגדול מאוד במשך הזמן וייתכן שיהיה צורך בניתוח...מאוד נלחצנו ... האם הלחץ מוצדק ?או שזו היסטריה מיותרת? אשמח מאוד לקבל מידע בנושא זה בתודה מראש

13/12/2001 | 23:06 | מאת: פזית

מצטערת כתבתי בטעות אצלך את השאלה

רונית יקרה, בנוסף לאבחנות שדברנו עליהן, בלוטה באיזור קו השיער יכולה להיות גם ציסטה דרמואידית, גם זהו ממצא שפיר לחלוטין אך מומלץ להוציאה בשל נטיתה להזדהם. הייתי ממליץ לך שתקחי את בתך לבדיקה של כירורג ילדים, כדי לשלול אפשרות זו. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים