טיפול בהזעת יתר- דחוף!

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/07/2002 | 23:41 | מאת: כלנית לוי (שם בדוי)

שלום. שמי כלנית לוי (שם בדוי) אני בת 14.5 ויש לי בעיה שאני סובלת ממנה מאז שנולדתי- הזעת יתר בכפות הידים, הרגלים ובית השחי. הזעת היתר פוגעת משמעותית באיכות חיי וגורמת לרגעים רבים של אי נוחות ומבוכה. אימי סובלת מאותה בעייה . לפני שנה אני ואימי עברנו ניתוח בהרדמה מלאה, בבית החולים-"מדיקל סנטר" אצל דוקטור שחור, שבמהלכו הוכנס לגופנו ציוד אנדוסקופי מיוחד (דרך בית השחי), שניתק עצב אחד ממערכת העצבים הסימפטטית ועקב כך- גרם לי ולאימי להפסיק להזיע בכפות הידיים. בחצי שנה שלאחר הניתוח לא הזענו בכפות הידיים, הרגלים ובבית השחי והרגשנו מצויין. הרגשנו שכל חיינו השתנו מהקצה אל הקצה. אך לאחר חצי שנה הופיעה אצלנו תופעת לוואי - "הזעה מפצה": הזעת היתר הופיעה אצלנו בגב, בבטן, בירכיים, בבית השחי, בכפות הרגלים וכמעט בכל אזור בגוף (ואני לא מגזימה), אפילו מעט בכפות הידיים. אנו מזיעות אפילו אם אנחנו נמצאות בחדר ממוזג ולא עושות פעילויות גופניות אשר גורמות בד"כ להזעה. אומנם הניתוח "הוריד" לנו את הזיעה בכפות הידיים אך הוא "העביר" לנו אתה לכל הגוף- וזה לא פחות גרוע. רצינו לדעת אם יש אפשרות למנוע את הזיעה בגוף (במיוחד בגב ובבטן) או לפחות להמעיט אותה? שמענו ששיאצו וטאי צי עוזר ושאם מערבבים 2 שיני שום קצוצות ו4 כפיות דבש ואוכלים 4 פעמים ביו זה עוזר להורדת הזעה. האם זה באמת עוזר? האם אפשר לעבור את הניתוח שוב ולהחזיר את הזיעה לכפות הידיים ואז לעשות את הטיפול החדשני בזריקת "בוטוליניום" מקומית באזור הבעייתי- הידיים? האם כדי לעבור כל חצי שנה את הניתוח שעברתי וכך לא להזיע? בבקשה תעזור לי, אני נואשת. בתודה רבה מראש, ובתקווה למצוא דרך ל"הורדת" הזיעה, כלנית לוי (שם בדוי) האיימיל שלי הוא: [email protected] סליחה שרשמתי הרבה אבל הייתי חייבת לכתוב את מה שאני מרגישה.

שלום "כלנית" לצערי התאור שלך הוא של תופעה מאד מוכרת לאחר ניתוח להזעת יתר בכפות ידיים ואני מניח שזה גם נאמר לכן לפני הניתוח. הזעה "מפצה" בבית השחי ניתן לצמצם באופן דומה לניתוח הראשון שעברתן (ע"י ניתוק העצב הסימפטטי הרביעי), לגבי הזעה במקומות אחרים איני יודע על טיפול יעיל. הניסיון עם הזרקות בוטליניום לטווח ארוך, עדיין מצומצם יחסית אך בהחלט רצוי להתייעץ עם המומחים להזרקות. בברכה,

10/06/2003 | 10:36 | מאת: שי

שלום אם ברצונך לטפל בהזעת יתר באפקטיביות ללא ניתוחים ותרופות והזרקות פנו לאימייל.

מנהל פורום כירורגיית ילדים