מודאגת מאיזו בליטה קטנה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/12/2001 | 21:21 | מאת: רונית

שלום ד"ר אני אם לילד בן 9 חודשים. לאחרונה בעודי מלטפת אותו הבחנתי בג'ולה קטנטנה בעורף שלו, מתחת לקו הצוואר. הג'ולה בערך בגודל של חצי ס"מ על חצי ס"מ ואולי אפילו קטנה יותר. כשאני נוגעת בה היא כאילו " מטיילת " משייטת" מתחת לעור ונעה חצי ס"מ לכאן ולכאן. נגשתי לרופאת ילדים אך היא פתרה אותי ב"אוי זה כלום". אני עדיין לא רגועה והייתי שמחה לדעת מה דעתך.

רונית יקרה, מבלי לבדוק את הילד ובהסתמך על מה שאת מתארת, בלבד, נראה לי כי מדובר בדבר שפיר. ישנן שתי אפשרויות, על פי התיאור שלך, הראשונה שמדובר בבלוטת לימפה, והשניה שמדובר בגוש שומני (קטן, עגול, נייד, לא כואב וללא סימני דלקת). גושים מסוג הנ"ל, קטנים מס"מ, ניידים עגולים, לא כואבים וכ"ו, נחשבים תקינים בילדים. מה עליך לעשות, ראשית ל"שחק" כמה שפחות עם הגוש על מנת לא לגרום לנפיחות, אודם וחששות מיותרים. לעקוב אחריו, כל עוד אינו גדל, אינו משנה צורה, לא נוספים גושים אחרים, הרי לא צריך לעשות דבר. באם מדובר בבלוטת לימפה, הרי כל זיהום קל באיזור הראש והצואר, חבלה, וכדומה, יכולים לגרום להגדלת בלוטת לימפה בילדים, וזה תקין. באם זה גוש שומני, ניתן לעשות ניתוח קוסמטי קל ולהוציאו, השאלה היא האם יש טעם. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים