הידרוציל (באשך ימין)

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/05/2002 | 22:36 | מאת: איריס ל

לבני בן השנתיים וחצי אובחן נוזל ("הידרוציל") באשך הימני. האורולוג טוען כי הדבר מחייב ניתוח לשאיבת הנוזל וסגירת הצינורית בבטן. שאלתי היא האם אמנם הדבר מחייב ניתוח או שזה אמור להסתדר עם הזמן? (דרך אגב נקבע תור לניתוח לחודש הבא והייתי מאד שמחה לקבל עיצה שלך בנוגע לעניין).

שלום רב איריס הידרוצ'לה שלא נספג עצמונית עד גיל שנה, נדיר שייסגגר מעצמו. בגיל של בנך, הסיכוי לסגירה עצמונית הוא כמעט אפסי והנטייה היא דווקא להחמרה עם הזמן. מכאן שהמלצתי היא לתקן את ההידרוצ'לה בניתוח כפי שהומלץ ע"י האורולוג. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים