פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/05/2002 | 15:47 | מאת: רינה

ד"ר ירדני שלום. אני ממשיכה להיעזר בעצותיך ומודה לך מראש. בני הסובל מפיסורה מטופל כבר כ- 10 ימים באבילאק. בנוסף לכך אני מוסיפה לו סובין לאוכל, אך אין כל הטבה. הצואה עדין קשה, הוא סובל מכאבים ובימים אחרונים אני שמה לב שהוא במודע מאכב את היציאות. האם גם בימים שאין יציאות להימנע מחוקנים? האם אבילאק עושה כאבי בטן? (מאז תחילת הטיפול הילד מאוד לא רגוע ולא ישן טוב ויש לי הרגשה שיש לו כאבי בטן). כמה זמן בערך לוקח בדרך כלל עד שיש הטבה כלשהי? כפי המצב נראה כרגע זה מעגל שאין לו סוף.

18/05/2002 | 06:36 | מאת: ד"ר דני ירדני

שלום רב רינה פיסורה בפי הטבעת בהחלט יכולה לגרום לעיכוב ביציאות ועקב כך סגירת מעגל שבו העצירות המחמירה מונעת את סגירת הפיסורה. לדעתי רצוי להוסיף לטיפול גם שמן פרפין כ 2-3 כפיות ליום וזה על מנת להקטין את החיכוך של הצואה בפי הטבעת. הטיפול בהחלט יכול להמשך שבועות וחשוב מאד לא להפסיק אותו לפני הזמן. באשר לחוקנים, לדעתי רצוי להמנע כי הם יכולים להחמיר את הפיסורה, במידה ואת מודאגת שנוצר כבר "פקק", רצוי שהוא יבדק ע"י רופא הילדים שלכם ובמידת הצורך גם ע"י כירורג ילדים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים