שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/12/2001 | 20:31 | מאת: רזיה

בתי בת ה-14 סובלת מכאבים בצידי הבטן התחתונה. בבדיקת שתן התגלה שתן בדם 3+. באולטרסאונד הכל היה תקין פרט לגודש קל בכליות. מה פרוש? ואיך מפסיקים את הכאבים של הילדה?

רזיה יקרה, דם בשתן הוא ממצא שבנערה, בגיל הפוריות, מקורו יכול להיות במחזור הווסת, אך יש לשלול שמקורו ממערכת השתן. השילוב של כאבי בטן תחתונים, עם ממצא של דם בשתן וגודש של מערכת השתן מעלה את האפשרות של חסימה חלקית בדרכי השתן (לדוגמא אבן). זיהום בדרכי השתן או זיהום לא כלייתי (כמו דלקת בגרון) הם גורמים נוספים שיכולים להביא לשילוב של התלונות כפי שתארת, כמו גם מחלות כלייתיות ראשוניות ומחלות סיסטמיות בהן הפגיעה הכלייתית היא חלק מהמחלה. כפי שאת רואה, מדובר במגוון רחב של אפשרויות ולכן, בשלב זה, חשוב לדעתי לטפל במשככי כאבים כי אין סיבה שבתך תיסבול ולהמשיך בבירור אצל הרופא המטפל בתקווה שכמו במרבית המקרים מדובר באחת מן הבעיות החולפות מעצמן. בברכה דני

מנהל פורום כירורגיית ילדים