epigastric hernia בבן שנתיים ורבע

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/04/2005 | 07:29 | מאת: איתן ואירית

לד"ר ירדני, שלום רב אנו נמצאים בשליחות בברזיל. בננו בן השנתיים וארבעה חודשים מתלונן מזה כחודש על כאבי בטן. היום ביקרנו אצל כירורג ילדים שאיבחן אצלו epigastric hernia והסביר לנו שזה בקע מעל הטבור ושאין סיכוי שיסגר לבד ללא ניתוח ולכן הוא ממליץ על ניתוח, מה גם שלדעתו כאבי הבטן של בננו נובעים מההרניה. היינו רוצים לדעת מה דעתך בעניין ? האם אכן ההרניה הזו אכן גורמת ל"כאבי בטן" אצל ילדים? האם גם בישראל נוהגים לנתח הרניה אפיגסטרית מיד עם גילוייה/איבחונה או ממתינים לגיל מאוחר יותר ? בתודה מראש אירית ואיתן

שלום איתן ואירית בקע אפיגאסטרי אכן יכול לגרום לכאבי בטן ואינו נסגר באופן עצמוני. מסיבות אלה ההמלצה המקובלת היא לנתח את הבקע כאשר הוא מאובחן. הניתוח מבוצע לרוב במסגרת של אישפוז חד יומי וניתן לצפות לחזרה מהירה של הילד לתיפקוד מלא. בברכה ותהנו מהשליחות,

מנהל פורום כירורגיית ילדים