ציסטות בשחלות אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/04/2002 | 20:05 | מאת: שיר

ביתי כרגע בת 5 חודשים מאז נולדה בבדיקת אולטראסאונד התגלו שתי ציסטות בשחלות אחת בקוטר 1.9 ס"מ ואחת בשחלה השניה בקוטר1.3 ס"מ בבדיקה שנערכה בגיל שלושה חודשיים לא היה שינוי בגודלם נאמר לי להמשיך במעקב ולבוא לביקורת בעוד כשלושה חודשיים ברצוני לדעת ממה נובעות ציסטות אלו(נאמר לי כי הן נראות כציסטות רגילות) האם הן מסוכנות ומה ניתן לעשות? אשמח לקבל תשובה

שלום רב שיר ציסטות שחלתיות בתינוקות נובעות לרוב מגירוי של ההורמונים האימהיים במהלך ההריון. באולטרהסאונד במהלך ההריון ניתן לזהות ציסטות כאלה לעתים קרובות והן ברובן נעלמות לקראת הלידה או בסמוך לה. הסיכון לממאירות של ציסטות כאלה הוא כמעט אפסי. האינדיקציות לניתוח במקרה כזה אינן חד משמעיות, ככלל רוב הכירוגים ממליצים על ניתוח במידה והציסטה גדלה מעל ל 5 ס"מ, במידה ומופיעים באולטראסאונד שינויים בצפיפות שלה או אם היא גורמת לתלונות כלשהן. החשש העיקרי הוא שהציסטה יכולה לגרום לפיתול של השחלה ועקב כך לנמק שלה. לאור זאת, ההמלצה להמתין ולחזור על האולטראסאונד נראית לי נכונה ויהיה מקום לשנות אותה רק במידה ויופיעו תלונות. מרבית הסיכויים שהציסטות יספגו ויעלמו מעצמן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים