ציפורניים חודרניות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/04/2002 | 16:02 | מאת: איילת

שלום, בני בן שנה וחצי וסובל מציפורניים חודרניות ומתפצלות ברגליים, הן גם מאוד נוטות להישבר בבהונות. בשאר הציפורניים, הצמיחה של הציפורן היא כלפי העור (צומחות פנימה). האם להקפיד לגזור את הציפורניים כדי שישארו קצרות, או שעדיף שכרוג יעשה זאת? כאשר הציפורן שבורה אני מורחת משחת מופירוצין (בקטורבן), האם ניתן לעשות משהו נוסף? לפני כשבוע היתה שוב בעיה של ציפורן חודרנית (אשר בינתיים נעלמה) אך עדיין בני מראה שכואבת לו הרגל ומסרב לנעול נעליים, בהליכה כף הרגל נוטה מעט פנימה והוא נוטה ליפול בימים האחרונים יותר מאשר בד"כ. האם יש קשר לציפורן החודרנית? (כאמור, כרגע אין אודם במקום).

שלום רב איילת לדעתי מאד רצוי שבנך ייבדק ע"י כירורג ילדים. ראשית כדי לוודא שאכן מדובר בציפורן חודרנית ושנית על מנת שיוכל להסביר לך כיצד יש לטפל בציפורן. הטיפול השמרני כולל גזירה נכונב של הציפורן, כך שהקצוות לא יוכלו לחדור לעור, אמבטיות , משחה אנטיביוטית ופתילים לפי הצורך. כאשר מטפלים נכון באמצעים האלה, נדיר שצריך לבצע פעולה כירורגית כמו הוצאת הציפורן. הפרעות הליכה בהחלט יכולות להיות קשורות לציפורן חודרנית אך כמובן שיכולות להיות גם סיבות נוספות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים