בליטה בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/03/2002 | 11:38 | מאת: יוסי

שלום אני בן בגיל 14 וחצי ולאחרונה נהייתה לי "ג'ולה" בשד מאחורי הפיטמה. זה לא כואב ולא נודד. זה כואב מעט רק כשנוגעים בזה. וגם הגודל נשאר אותו דבר - לפעמים זה נראה כאילו זה קצת קטן. יתכן שזה נהיה זמן קצר לאחר שחטפתי מכה מהחגורה באוטו אבל אינני יודע אם יש קשר? אמרו לי שיתכן שזה בגלל הורמונים של גיל ההתבגרות. אבל רציתי לשמוע דעה נוספת.

30/03/2002 | 21:21 | מאת: יוסי

תיקון: זה לא כואב כשנוגעים בזה...

שלום יוסי בגילך, בליטה תחת הפיטמה מהסוג שאתה מתאר, אכן קשורה לרוב לשינויים הורמונליים. בליטה כזו לרוב נסוגה עם הזמן ויכולה גם להופיעה בצד השני בפרק זמן של שבועות ואף חודשים ספורים. הבליטה אינה אמורה לכאוב ואינה אמורה להפריש. באשר לאפשרות שהיא קשורה לחבלה, זו בהחלט אפשרות סבירה וגם במקרה זה הבלוטה אמורה להספג מעצמה. למרות שאיני חושב שמדובר בגוש גידולי, הייתי ממליץ לך להבדק גם ע"י כירורג כדי לשלול אפשרות כזו ביתר וודאות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים