אימפטיגו.

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

03/10/2023 | 11:44 | מאת: לי

היי , הבן שלי בן 5.5 נדבק מאחיו באימפטיגו. יש לו מספר נגעים בגוף אבל המרכזי הוא בברך שמאל שבעצם שם יש 2 נגעים גדולים יחסית . הוא לא טופל עד כה ורק היום אובחן(מתחיל טיפול אנטיביוטי ומשחתי) יש לו בלוטות לימפה מוגדלות במפשעה דו״צ בצד עם האימפטיגו בברך מורגש קצת יותר , נסענו איתו למיון ששם עשו לו ספירת דם שיצאה תקינה וצילום חזה שיצא תקין. אני עדיין מודאגת שמא לא מיצו איתו את הבירור עבור הבלוטת לימפה. האם עלי לפנות לרופא נוסף לבדיקת בלוטת הלימפה? האם אימפטיגו יכול לגרום להגדלה של בלוטות לימפה במפשעות? אני ממש לא רגועה וזה מדיר שינה מעייני! אשמח לעזרה תודה רבה ..

סליחה על האיחור בתשובה, מקווה שבזמן שעבר האמפטיגו עבר וחל שיפור בגודל בלוטות הלימפה. ככלל הבלוטות יכולות להיות תגובה לאמפטיגו ולכן אם יעברו אחרי שהאמפטיגו יעבור אין צורך בברור מלבד מעקב רופא הילדים. במידה והבלוטות ממשיכות לגדול אחרי ההחלמה, כדאי שגם כירורג ילדים יבדוק. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים