גוש תוצאת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/02/2020 | 11:21 | מאת: מרים

שלום רב, בתי בת 10 חודשים, עם "גוש" בראש, באיזור פאריינטאלי מימין . תוצאו א"ס רקמות רכות: באיזור מישושי הודגם גוש סולידי בגודל 0.28*0.66 ס"מ, מרקמו איזואקוגני לסביבתו, עם רושם ללחץ על העצם. גבולותיו סגירים ללא זרימת דם בתוכו "טיב הממצא לא ברור להמשך בירור" מה המשמעות? לאן לפנות להמשך בירור? האם יש לך הערכה למה זה יכול להיות? היא נולדה עם שני גושים כאלה, משני צידי הראש (באופן סימטרי האחד מימין והשני משמאל של אותו האזור) האחד "נעלם" והשני נותר אודה לתשובתך, מרים

שלום מרים. ממצאי בדיקת האולטרסאונד אינם חד משמעים. חשוב להיות במעקב של כירורג ילדים ולאחר שיבדוק ניתן יהיה להחליט אם מספיק לעקוב או שעדיף להוציא את הממצא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים