דחוףףףףףףףףףףףףףףףף..........................

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/01/2020 | 13:24 | מאת: עמנואל

ד"ר היי בני בן שנה. מאז גיל 4 חודשים יש לו ציסטה תת עורית בלחי ימין. הציסטה נראית חיצונית בעלת גוון ככה - כמו ירוק כהה/אפור. לאט לאט הציסטה גם גדלה. הפנו אותי לאולטראסונד רכמות ולהלן הממצאים: בדיקה מכוונת לאספקט האחורי בלחי מצד ימין. תת עורי הודגם מוקד היפראקוגאני ולא הומוגני בקוטר כ 0.3 ס"מ עם HALO SIGN לא ווסקולרי.. טיב הממצא לא ברור. מה זה אומר? מה עליי לעשות? אשמח לכמה שיותר הסבר ומידע. תודה רבה לך.

שלום עמנואל. הדאגה שלך מאד מובנת לי למרות שהסיכון שממצא כזה יהיה מסוכן הוא לא גדול. ניתן לעשות בדיקות מדוייקות יותר כמו CT או MRI אך כיוון שגם לאחר הבדיקות האלה התשובה לא תהיה ברורה אפשר כדאי לשקול הוצאה של הנגע. פעולה כזו מבוצעת ע"י כירורג ילדים או פלסטיקאי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים