פילומטריקסומה לילד בן 5

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

10/09/2019 | 21:26 | מאת: אנא

הי, ביומולדת 4 של בני, הוצאו בהרדמה 2 גידולים שאובחנו לאחר מכן כפילומ', אחד בגבה ואחד בעורף שאף הכאיב במיקומו, גדילתם היתה מהירה מראש סיכה למעל 1 ס"מ במס' חודשים. כעת בחגיגות יומולדת 5 צץ לו אחד נוסף עם קצב גדילה מהיר ומכאיב בראש מאחור. א. מה גורם ליצירת הגידולים הללו? ב. האם רוב הסיכויים שזה אותו הדבר? הרי שזה בUS לא יכולים לדעת בוודאות למעט נוזלים וכו'. ג. כל כמה חודשים- שנה הוא עשוי לייצר כאלו ונאלץ להוציאם בגלל שזה מכאיב לו? תודה

שלום אנא. פילומטרוקסומה נחשב לגידול לא ממאיר אבל במקרים נדירים יכול לעבור שינוי. כשמופיע גידול נוסף לא ניתן לדעת אם הוא מאותו הסוג של אלה שהוצאו. מהסיבות האלה וכיוון שבנך גם סובל, ממליץ שכירורג שוב יבדוק ויחליט אם ניתן להסתפק בבדיקות ומעקב או שיש צורך בניתוח נוסף. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים