בליטה גרמית בצלע - ילד בן 8

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/07/2019 | 11:00 | מאת: תמר

לבני בן ה8 גילו בליטה על הצלע מתחת לפטמה השמאלית. בצילום רנטגן לא נראה דבר. תוצאות US הן: בליטה גרמית באורך 1.5 ס"מ ובעובי 0.6 ס"מ, ללא תוספת רקמה מסביב. לא הודגמו תהליכים ציסטיים או סולידיים באזור. טיב הממצא לא ברור אין לשלול שבר ישן, אחר. דרוש המשך ברור ע"י הדמיה נוספת. האם יש סיבה לדאגה? האם זה שולל גידול ממאיר?

שלום תמר. בליטה גרמית אפשר לרוב לראות בצילום אך היא הודגמה רק ב US. הסיכון לממצא ממאיר הוא נמוך אך בהחלט כדאי לשקול הדמיה יותר מדויקת ובמידת הצורך גם להוציאו. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים