הייתה עליה בכדוריות הדם הלבנות 18,000.

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/06/2019 | 16:20 | מאת: סלבק

הייתה עליה בכדוריות הדם הלבנות 18,000. אחרי השבוע הכדוריות ירדו לנורמלי 10,000 ,אבל רשום במכתב שיחרור שבמשטח דם שעשו : חשד למעט תאים צעירים בשורה הלבנה ,לחזור על הבדיקה שוב עוד שבוע . מה זה אומר ? קראתי דברים מפחידים על זה . יכול להיות שהמודיגרף משפיע על זה ? יכול להיות שבגלל העליה הכדוריות הלבנות המוח עצם שיחרר תאים צעירים ?

שלום סלבק העלייה בתאים הלבנים מעידה על דלקת. גם אחרי שהתאים הלבנים ירדו לנורמה, עדיין יכולה להיות הפרעה שקשורה לדלקת ולכן כדאי לחזור על הבדיקה לאחר שהדלקת תחלוף. קרוב לוודאי שגם התאים הצעירים יחזרו לנורמה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים