בטן מעוותת ונפוחה בזמן עמידה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/05/2019 | 17:57 | מאת: אלמוג יצחק

שלום, עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין (הרניה) לפני כ-שבועיים. לפני כשבוע הורדתי את הסיכות באזור של החתך, היום (15 יום לאחר הניתוח) נאלצתי טיפה לצעוק ולהתאמץ (לא במידה רבה בכלל) ולאחר מכן הלכתי לישון, כשקמתי שמתי לב שהתנפחה לי הבטן והיא התעוותה, כאילו היא נוטה לצד מסוים ובצד השני חסר מאוד, אני לא יודע מדוע זה ככה. מה כדאי לעשות?

09/05/2019 | 17:58 | מאת: אלמוג יצחק

חייב לציין שזה מורגש רק כשאני עומד, כשאני שוכב במיטה הבטן שלי מאוזנת.

09/05/2019 | 18:02 | מאת: בנוסף

האם זה ששכבתי על הצד של הניתוח אולי יכול להיות הגורם לכך?

שלום רב, נפיחות בטנית לאחר ניתוח מעלה חשד לבקע חוזר או בקע בחתך הניתוחי. במידה ואין כאב, ממליץ שתבדק בהקדם ע"י הרופא המנתח. במידה והנפיחות תהיה מלווה בכאב, מומלץ שתבדק בדחיפות כדי לשלול או לטפל בבקע כלוא. בברכה

09/05/2019 | 20:55 | מאת: אלמוג יצחק

תודה דוקטור, האם אבל לדעתך זה נורמאלי שיש נפיחות באזור של הניתוח (החתך) מאז הניתוח? זה בסדר? זה אמור לרדת בקרוב?

שלום יצחק. סליחה על העיכוב בתשובה. מקווה שכבר מרגיש יותר טוב. במידה ויש עדיין תלונות אנא תעדכן אותי ואתייחס בהתאם. בברכה.

מנהל פורום כירורגיית ילדים