נגישות
נגישות

בקע בדופן בטן עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/03/2019 | 20:11 | מאת: מאיה

שלום, אצל ביתי בת ה-3 אובחן בקע בדופן בטן עליונה (קצת מעל הטבור) והומלץ על ניתוח. מאידך, לא נעשתה אף בדיקה פרט לבדיקה "בעיניים" ובמישוש. לפני שאנו פונים לניתוח, אשמח לתשובתך האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לוודא שאכן זו הבעיה. ואם ניתן - אז אודה על המלצה על רופאים מטפלים/מנתחים מומחים בתחום זה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה. במידה וממצאי הבדיקה הגופנית מראים בקע על טבורי ברור, אין צורך בבדיקה נוספת. בכל מקרה של ספק רצוי לבצע בדיקת us שלא כרוכה בנזק ויכולה לתת תשובה במרבית המקרים. אם בדיקת ה us גם לא חד משמעית צריך לשקול אם בדיקת ct או MRI זכרונות גם בנזק משתלמת או לא. בברכה

25/03/2019 | 10:58 | מאת: מאיה

האם יש טיפול אחר, פרט לניתוח, בבקע אפיגסטרי?

אני לא מכיר טיפול שאינו ניתוחי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים