שאלה לאחר ניתוח לכריתת תוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

28/02/2018 | 14:44 | מאת: נינה

שלום. בני בן ה10 עבר ניתוח כריתת תוספתן עם בטן פתוחה. שוחררנו הים הביתה כאשר על הפצע החיצוני ישנה מדבקה. נאמר לנו שהיא אמורה ליפול או במהלך המקלחת או בהמשך. שאלות: -האם יש צורך למרוח משחה כלשהי על הפצע החיצוני לאחר שהמדבקה תיפול? -האם יש צורך לשמור על מקום סטרילי אחרי שהמדבקה תיפול? תודה

שלום נינה לאחר שהמדבקה תרד חשוב לשמור על את אזור הניתוח נקי ומשחה לרוב אין צורך למרוח. סטרילי לא ניתן לשמור אבל חשוב לשמור נקי. שתהיה לו החלמה טובה, בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים