איטמות פי טבעת בתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/04/2017 | 08:24 | מאת: אמא 110

לבני אובחן איטמות פי הטבעת, עברנו ניתוח לסגירת סטומה וכעת הוא נמצא בתהליך הרחבות. רציתי לדעת מתי התינוק יכול לעשות יציאות רגילות כמו כל תינוק אחר ולא לדאוג ליציאה רכה יומית בני לא תמיד עושה יציאה כל יום ואני לא רוצה להשתמש בהרבה תכשירים כדי לא לגרום להסתגלות.

15/04/2017 | 08:26 | מאת: אמא 110

בנוסף, הגענו למס 13 בהרחבות והוא לא נתן יציאה אתמול

שלום רב היצרות של פי הטבעת היא בעיה מוכרת גם לאחר ניתוח מוצלח ולכן יש חשיבות לבצע הרחבות אנאליות עד שהבעיה חולפת. לאחר שמגיעים לקוטר הרצוי בהתאם לגיל, חשוב מאד לבצע גמילה מהרחבות באופן הדרגתי וכדאי לקבל הדרכה מהמנתח. נטייה לעצירות גם יכולה להיות ולכן שימוש במרככי צואה, שמן פרפין או חוקנים צריך להיות זמין ולטפל לפי צורך כדילמנוע עצירות. חשוב לזכור שאין חשיבות לכך שכל יום תהיה יציאה אך שגם אם פעם ביומיים שלא תהיה קשה, בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים