branchial cleft אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/04/2017 | 20:20 | מאת: Nb

היי.. לבן שלי בן 5 חודשים יש מן חור בצד ימין של הצוואר מטה..הסבירו לי את המקרה וקראתי קצת..אין לו ציסטה השאלה אם יכולה להיווצר בעתיד? האם זה מסוכן ולגבי הניתוח האם הניתוח מסוכן ? הבנתי שצריך לחכות לגיל שנה..מלחיץ אותי נורא

שלום רב פתח בחלק התחתון של הצוואר יכול להיות שריד ברנכיאלי שיכול להיזדהם ולכן מומלץ להוציאו. אם אינו גורם לבעיה בהחלט מומלץ לעשות את הניתוח בסביבות גיל שנה. הניתוח עצמו כולל הוצאה של הסינוס והציסטה ורמת הסיכון בו היא נמוכה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים