היצרות אנאלית לתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/03/2017 | 16:17 | מאת: היצרות אנאלית לתינוק

אנו מרגישים בליטה באזור פי הטבעת אצל תינוק בן 6 חודשים, האם בבדיקה שמטרתה בדיקת ציסטה, אמורים לעשות בדיקה פולשנית? במידה וכן באיזה צורה? מכשיר? זרת? אצבע אחרת? האם בבדיקה מסוג זה ניתן לגלות שיש הצרות אנלית? האם ניתן לבטלה ולהרחיבה ע"י שימוש באצבע???

שלום רב הסיבה השכיחה ביותר לבליטה באזור זה אצל תינוקות, היא מורסה. סיבות אחרות כמ ציסטה הן הרבה פחות שכיחות ובדיקה רקטלית יכולה לסייע באבחנה. היצרות אנאלית במידה וניתן להרחיב רצוי בעזרת מרחיבים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים