מדבקה קטנה וקשיחה, תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

01/03/2017 | 22:37 | מאת: מיה

שלום ותודה מראש, הייתי עם הנכד שלי בן שנה וחצי אצל חברים והוא שיחק עם ילדה בת 4 עם מדבקות קשיחות בגודל של מטבע שמוציאים ומדביקים על דף. זה גיל שכל דבר מכניסים לפה. לא ראיתי שהוא בלע אבל היו שניות שלא הסתכלתי, והפחד שלי עכשיו ושל האמא שלו שהוא לא בלע במקרה. בצידו השני של המדבקה יש דבק. חס וחלילה אם הוא בלע זה יוצא בצואה? או שיכול להיכנס לריאות או להידבק בוושט. הוא מתנהג לגמרי רגיל וצוחק ורוקד, אבל שמתי לב שביומיים האלה פחות מפטפט כמו בבה או טטה מה ניתן לעשות? לגשת לרופאת ילדים או שלא צריך. כי לא נראה שמשהו מציק לו בכלל. תודה מראש מודאגת מאד מאד מאד,,,

שלום רב בליעה של מדבקה כזו יכולה להסתיים בכך שהיא תצא ללא כל נזק אך יכולה לפעמים להתקע ולחייב הוצאה. בדיקת רופא ילדים בהחלט חשובה אלא אם כן אין לו כל תלונות וחזר לתפקוד נורמלי לחלוטין. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים