הידבקות של ראש העטרה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/02/2017 | 11:48 | מאת: Big mom

לבני השמנמן בן השנה וחצי יש פין חבוי שעכשיו גם דבוק-רואים רק את הראש מציץ.. שאלתי רופא כירורג ואמר שנבוא אליו ויפתח לו. אני חוששת מאוד מפני שהקטן שונא שנוגעים לו (למשל כשאני מנקה אותו) וכן אני מבינה שזה תהליך כואב. האם שחרור ההידבקות הינו הכרחי? אם אינני טועה לאחיו הגדול היתה גם הידבקות שנפתחה לבד בגיל שנתיים + האם אפשר לחכות עם זה?

שלום רב החשש שלך מאד מובן כי אכן מדובר בפעולה מכאיבה. אפשרות שאני ממליץ עליה היא למרוח משחת EMLA כחצי שעה לפני הבדיקה וזה מאד מקל. רוב ההדבקויות אכן משתחררות עצמונית כשהזיקפה משתפרת אך גם זה יכול לגרום לכאב. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים