בלוטת לימפה נפוחה בצד שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

25/01/2017 | 17:19 | מאת: שני

דוקטור שלום רב, הילד בן שנתיים וחצי ואתמול גילינו בלוטה נפוחה בצד שמאל מתחת ללסת. היינו אצל רופא ילדים שהפנה אותו לספירת דם שיצאה עם מדדים שמעידים על דלקת. הרופא אמר שבמידה והילד לא יפתח חום או כאב ורגישות במקום אין מה לעשות אלה לחכות שהנפיחות תרד, ובמידה וזה לא ירד או יתפתח חום אז הוא יפנה אותנו לאולטרסאונד. הנפיחות מאד בולטת לעין והמקום דיי נוקשה. אשמח לתשובה באם יש מקום לפנות לעוד רופאים ומה ניתן לעשות אני מאד לחוצה ולא מצליחה להמשיך בשגרה

שלום שני הממצא השכיח ביותר לנפיחות במקום שאת מתארת, בגיל של בנך הוא בלוטת לימפה מוגדלת והסיבה השכיחה ביותר להגדלה היא דלקת באזור הגרון או האוזניים. בשלב הראשון בהחלט מומלץ מעקב אצל רופא הילדים ובמקרים בהם הבלוטה גדלה יש צורך בבדיקת אולטרסאונד ובהתאם לתוצאות רופא הילדים יחליט אם יש צורך גם בבדיקת כירורג. בברכה,

29/01/2017 | 10:54 | מאת: שני

שלום דוקטור, תודה רבה על התשובה. היינו אצל הרופא ביום שישי בבוקר והוא איבחן בלוטות מוגדלות בבטן ובמפשאות בנוסף. האומנם הן לא באותו הגודל כמו בצוואר אבל הוא אמר שבבדיקה אפשר להרגיש אותן. הוא אמר שאין מה לדאוג שאולי מדובר במחלת הנשיקה או וירוס והפנה אותי לבדיקות דם מקיפות יותר שאותם ביצענו היום ואנו ממתינים לתשובה. רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה מאחר והילד לא מראה סימנים של כאב או מתלונן על משהו שיכול להעיד על תהליך דלקתי. הוא רגיל לחלוטין וגם אומר שהבלוטה בצוואר לא כואבת.

במידה ורופא הילדים לא התרשם ממצאים מדאיגים בבדיקה אפשר בהחלט להמשיך מעקב, לראות את תוצאות בדיקות הדם ובמידת הצורך לבצע גם בדיקת אולטרסאנד של הבטן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים